Vesimelonisydän

Vesimelonin vihreä ulkokuori kuvastaa näkemystäni maapallosta yhtenä ekosysteeminä. Kaikki planeettamme ihmiset, eläimet ja kasvit muodostavat yhdessä kokonaisuuden. Ekosysteemi on symbioosi eikä voi toimia vain ihmislajin ehdoilla. Ekologinen jalanjälkemme on kiireesti palautettava yhden planeetan kokoiseksi.

Vihreä kuori pitää koossa punaista herkkua, ihmisen hyvinvointia. Perinteinen työväenliikkeen väri edustaa sosiaalista tasa-arvoa; jokaisen oikeutta ihmisarvoiseen elämään sekä materiaalisesti että henkisesti. Minun maailmassani heikoimmat tulevat ensin ja porvarit pannaan aisoihin.

Ymmärrettävistä syistä olen korvannut vesimelonin valkoisen kerroksen pinkillä. Feminismin väri muistuttaa siitä, että syrjintää ja epätasa-arvoa ei saada kitkettyä pelkillä taloudellisilla muutoksilla. Meidän tulee kyetä arvioimaan kriittisesti kulttuurisia ilmiöitä, toimintamalleja ja rakenteita sekä luopumaan niistä, mikäli ne osoittautuvat syrjiviksi.

Kaikista tärkeimpiä ovat kuitenkin mustat siemenet, sillä ilman niitä ei yhteiskunta pysty jatkamaan elämäänsä. Musta tarkoittaa alistavien rakenteiden purkamista, vapautta. Se tarkoittaa mahdollisuutta toteuttaa itseään turvallisessa yhteisössä. Kauaskantoisia yhteiskunnallisia muutoksia ei saada aikaan pakottamalla vaan koulutuksen ja sivistyksen, älyn vapauden avulla.

Lopuksi ja aluksi tulee sydän. Jos vihreä väri tarkoittaa ekologiaa, punainen sosiaalista oikeudenmukaisuutta, musta vapautta ja pinkki feminismiä, toimii tämän kaiken pukeminen sydämen muotoon henkilökohtaisena toimintaohjeena. Pidä jalat maassa ja elä tässä hetkessä, sydän sanoo, sillä tarkoitus ei pyhitä keinoja. Älä lähde lehmänkauppoihin, se jatkaa, vaan toimi omantuntosi ohjauksessa.

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s