Vetoa ja voimaa Mellunkylään -kokous 27.1.

Osallistuin jälleen feministisen puolueen edustajana Helsingin Mellunkylän alueen yhteistoimintaryhmän kokoukseen. Tässä kooste.

Ensin käsiteltiin alueen koronatilannetta. Kontula-Vesalan alueella määrällisesti eniten uusia tartuntatapauksia Helsingissä.

Ari Tolvanen Helsingin kulttuuripalveluista kertoi kulttuurintyön Helsingin mallista, jossa kaupungin tukea saavia kulttuuriyhteisöjä innostetaan jalkautumaan kaupunginosiin. Tukea myönnetään kohdennettuina kolmivuotishankkeina 600 000 euroa per vuosi. Vuosina 2022-24 toiminta keskitetään alueille Tapulikaupunki-Suutarila, Kontula, Pihlajamäki-Pihlajisto ja Malmi. Kontulassa tukea myönnettiin Zodiakille, joka antirasistisesta lähtökohdasta yhdistelee katutanssia ja nykytanssia aloittaen nuorisosta. Todellisuuden tutkimuskeskus puolestaan järjestää työpajoja. Kehittämisavustuksen sai myös Voimauttavan taiteen äärellä ry.

Seuraavaksi Ritva Tanner esitteli Mellunkylän palveluverkon suunnittelua. Ensin hän kuvasi palvelusuunnittelun prosessia: palveluverkko suunnitellaan alakohtaisten tarpeiden ja datan perusteella, minkä jälkeen ruvetaan laatimaan palvelutilaverkkoa. Sitten siirrytään investointivaiheeseen. Helsinki on mukana DigiPaVe 2.0 -hankkeessa, jonka tavoitteena on luoda kaupungeille yhteiset toimintamallit palveluverkon suunnittelemiseen ihmislähtöisesti. Tämän hankkeen pilottialueena toimii Mellunkylä. Kaupunkiuudistus puolestaan on toimintamalli, jossa pyritään parantamaan palveluja, viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta. Palveluiden kehittäminen on merkittävä osa kaupunkiuudistusta.

Mellunkylän alueella paneudutaan etenkin Kontulan ostariuudistukseen sekä Mellunmäessä asuntorakentamiseen ja uuden koulun tarpeeseen. Vetovoimaiset hankkeet ja ulkopuoliset investoinnit mainittiin. Keinoina perinteisen palvelusuunnittelun ohella käytetään pienryhmiä ja työpajoja. Huomioon pyritään ottamaan niin ruohonjuuritaso (koulut, kirjasto, nuorisotoimi, sote-ammattilaiset jne) kuin lintuperspektiivikin. Olemassa olevia vahvuuksia pyritään tukemaan.

Muita asioita: Pormestari järjestää maaliskuun lopulla asukasillan Mellunmäen ja Vesalan asukkaille. Kivikon metsän puolesta -festivaalia suunnitellaan toukokuulle Kontulan ostarille. Kontula Art Schoolin lapset ja kuvataideakatemia tekevät yhteistyötä Fair sculpture -projektin parissa. Uusi poliisikoordinaattori esittäytyi.

Lopuksi Larri Helminen kertoi yhteistoimintaryhmän suunnitelmista alkaneelle vuodelle. Radio-ohjelma pyörii. Tapahtumista suunnitteilla on ainakin pihakirppis Vesalassa, Kontulan juhlaviikko elokuussa ja joulupuisto. Facebook-ryhmää kannattaa seurata ajankohtaisen tiedon saamiseksi.

Yhteistoimintaryhmän seuraava kokous järjestetään 17.3.

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s