Hämeentie 153:n kaavamuutoksessa sivuutettiin asukkaat.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 29.3. käsiteltiin Arabianrannan Hämeentie 153:n asemakaavan muutosta. Alueen asukkaat olivat kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys Artovan kanssa laatineet kaavalle vaihtoehtoisen esityksen, joka olisi rakennusoikeutta vähentämättä parantanut mm. alueen viihtyisyyttä, kävelyreittejä ja monipuolisuutta. SKP:n ja Helsinki-listojen valtuutettu Yrjö Hakanen teki asukkaiden toivoman palautusesityksen, mutta se sai tukea ainoastaan kahdelta muulta valtuutetulta, perussuomalaisten ryhmästä eronneilta Nina Hurulta ja Rene Hurstilta. Demokratiaa näennäisesti ajavat vihreät ja vasemmistoliitto eivät vaivautuneet edes vaalien alla ottamaan asukkaiden mielipidettä huomioon.

Puolueiden tekopyhyyden lisäksi kaavamuutoksen kohdalla on havaittavissa toinen ongelma: alueen asukkaita ja toimijoita ei lainkaan osallistettu kaavan suunnitteluun. Useissa vaalikoneissa kysyttiin, pitäisikö kaavoitusprosessia nopeuttaa valitusoikeutta heikentämällä. Nähdäkseni tämä ei olisi demokraattinen keino. Sen sijaan valitukset vähenisivät jos asukkaat otettaisiin aidosti mukaan kaavoitusprosessiin. Ihmiset ovat nimittäin kiinnostuneita omasta elinympäristöstään. Mielestäni heille pitäisi antaa myös aito mahdollisuus vaikuttaa sen kehittämiseen.

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s