Ei helikopterikenttää Kivikkoon

Helsingin kaupungin suunnitelma helikopterikentän sijoittamisesta Kivikkoon etenee. Melusaaste on arvioiden mukaan 100 dB kentän läheisyydessä ja 85 dB lentoalueella eli mm. Kivikossa, Ala-Malmilla, Jakomäessä, Latokartanossa, Pihlajamäessä, Kurkimäessä ja Myllypurossa. Päättäjiä ei tunnu lainkaan kiinnostavan näin monen asuinalueen äänimaiseman pilaaminen.

Arvatenkin tämä johtuu siitä, että kaupunginvaltuuston jäsenet itse asuvat lähinnä eteläisessä Helsingissä. Kopterikenttä sijaitsi alun perin Hernesaaressa, mutta kaupunginhallitus poisti sen osayleiskaavasta vuonna 2013.

Ilmeisesti meille itään voidaan sijoittaa kaikki saaste, olipa kyse sitten melusta tai kemikaaleista. Yhteisen hyvän nimissä suunniteltu Kivikon helikopterikenttä olisi vielä hyväksyttävissä, mutta uuden suunnitelman mukaan pelastuslaitoksen toimintaa ei alueelle tulisi. Kaupunki on siis uhraamassa puolet Itä-Helsingistä yksityisten matkustajalentojen vuoksi.

Onneksi meillä idässäkin tehdään politiikkaa ja pidetään ääntä. Kopterikenttää ei saa sijoittaa Kivikkoon!

https://m.facebook.com/EiHelikoptereitaKivikkoon/

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s