Syitä olla liittymättä Natoon, osa 1

Suomen sisäinen turvallisuus ja valvonta

Natoon liittyessään Suomi joutuisi lähettämään joukkojaan Yhdysvaltojen öljysotiin ympäri maailmaa. Suomesta tulisi täten osa Yhdysvaltojen vihattua liittoumaa. Samaten Suomi antaisi tukensa muiden Nato-maiden toimille esimerkiksi Syyriassa. Suuren kokoluokan terrori-iskun todennäköisyys Suomessa kasvaisi siis merkittävästi.

Iskun ehkäisemiseksi täytyisi laajentaa Supon ja poliisin urkintaoikeuksia sekä kasvattaa niiden resursseja. Tämä tarkoittaisi valvontakameroita, tunnistetietojen seuraamista, profilointia ja ennaltaehkäiseviä pidätyksiä.

Tällä hetkellä näyttää hyvin mahdolliselta, että seuraava sisäministerimme saattaa tulla äärioikeistolaisesta puolueesta. Todellako haluamme antaa nämä entistä vahvemmat välineet fasistin käsiin? Kuvittelevatko vasemmistolaiset jäävänsä tämän uuden valvontadoktriinin ulkopuolelle?

Niemöllerin runoa mukaillen: ensin ne tulivat hakemaan muslimit, enkä puhunut mitään…

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s