Syitä olla liittymättä Natoon, osa 2

Ydinaseet

Viimeistään Hiroshimassa vieraillessani vakuutuin siitä, että ydinpommin heittäminen siviilien niskaan on eräs maailmanhistorian mulkuimmista teoista. Yhdysvallat olisi pitänyt noiden sotarikosten jälkeen asettaa kansainväliseen kauppasaartoon siihen asti, kunnes se olisi luopunut ydinaseistaan.

Suomen hallitus on siinä uskossa, että Suomi saattaisi saada Natolta lupauksen olla sijoittamatta ydinaseita Suomen maaperälle rauhan aikana. Ihan kiva, mutta ei niillä ydinaseilla rauhan aikana juuri käyttöä olekaan.

Mitä tapahtuisi sodan aikana? Pietari sijaitsee niin lähellä, että Venäjä ei tulisi käyttämään suuria ydinaseita Suomea vastaan. Yhdysvalloilla sen sijaan ei ole huolta laskeumasta. Ydinsotaan jouduttaessa Yhdysvallat voisi pommittaa Pietaria Suomesta käsin. Kun kaupunki olisi tuhottu, ei Venäjänkään tarvitsisi enää huolehtia laskeumasta, vaan se voisi pommittaa Suomea surutta.

Kynnys suurten ydinaseiden käyttämiseen on tietysti korkea, koska ne aiheuttavat niin kammottavaa tuhoa. Ydinaseilla onkin ensisijaisesti pelotevaikutus. Massiivisella siviilien joukkomurhalla uhkaaminen ei mielestäni ole kuitenkaan kovin hyvää ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Suomen ei pidä perustaa puolustustaan joukkomurhalla uhkaamiseen. Tämä ei yksin riitä, vaan Suomen tulee tuomita ydinaseilla uhkaaminen barbaarisena sekä edistää aktiivisesti ydinaseriisuntaa. Jos Suomi liittyy Natoon, tämä mahdollisuus on menetetty. Silloin Suomi on asettunut barbarian puolelle ihmiskuntaa vastaan.

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s