YK:n jäsenvaltiot entistä huolestuneempia Suomen ihmisoikeustilanteesta

YK:n ihmisoikeusneuvoston yleismaailmallinen määräaikaistarkastelu (UPR) käydään Genevessä jokaisen jäsenmaan kohdalla neljän ja puolen vuoden välein. Vertaisarviointiprosessissa muut jäsenmaat tutustuvat käsittelyssä olevan valtion ihmisoikeustilanteeseen ja voivat halutessaan antaa kehitysehdotuksia. Suomi sai vasta pidetyssä kokouksessa 246 suositusta. Edellisellä kerralla, vuonna 2017, suosituksia annettiin 156. Muiden YK:n jäsenmaiden huoli Suomen ihmisoikeustilanteesta on siis vain kasvanut Marinin hallituksen kaudella. 

Arvioissa kiinnitettiin huomiota ennen kaikkea vanhoihin epäkohtiin, joiden korjaaminen on ollut tälläkin hallituskaudella toivottoman hidasta. Naisiin kohdistuvassa väkivallassa ja rasismissa Suomi on edelleen Euroopan terävintä kärkeä. Moitteita Suomi sai yhä myös liian matalasta sosiaaliturvasta sekä siviilipalveluksen rangaistuksenomaisesta kestosta. Lisäksi huolta kannettiin mm. saamelaisten ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista.

Kaikki nämä ihmisoikeusongelmat ovat olleet Marinin hallituksen tiedossa sen aloittamisesta lähtien; prioriteetit vain ovat toisaalla. Jos ihmisoikeudet joutuvat aina väistymään militarismin tai talouskasvun tieltä, vähitellen ne hiipuvat pois. Siksi eduskuntaan tarvitaan puolue, jolle ihmisoikeudet eivät ole kauppatavaraa vaan politiikan tekemisen lähtökohta.

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “YK:n jäsenvaltiot entistä huolestuneempia Suomen ihmisoikeustilanteesta

  1. Ai kas vain – Punainen fasistipaska röhkii oksettavaa Suomalaisvastaista VIHAPROPAGANDAA.
    Rasistinen VIHAPROPAGANDASI loppuu muuten samantien kun tulet vastaan punainen fasistipaska.
    Pysyvästi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s