Yle-lain muutokset peruttava

Kaupallisen median toimijat ovat tehneet valituksen Yleisradiosta. Niiden mukaan on epäreilua, että Yle julkaisee netissä uutisia tekstimuodossa. Tässähän ei sinänsä ole mitään uutta, koska yrityksillä ei ole moraalia. Niiden tehtävänä on tuottaa voittoa.

Uutta sen sijaan on se, että Ylen oma toimitusjohtaja on asettunut tukemaan kaupallisen median edustajia. Samoin Suomen hallitus. Jatkossa uutiset ovat sitten joko maksullisia tai lööppilehtien tarjoamia.

Yleisradion tehtävänä on huolehtia uutisten saavutettavuudesta. Myös köyhillä on oikeus laadukkaisiin uutisiin. Yleisradio on myös demokraattisen päätöksenteon ja valvonnan piirissä, joten se on yksityisiä tiedotusvälineitä riippumattomampi. Näistä syistä Yle-lain muutokset on peruttava.

Ylen uutinen aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-11885286

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s