TUL tarvitsee uutta verta ja luokkatietoisuutta

Surumielin luin uutisen entisen pituushyppääjän Tommi Evilän lähtemisestä kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaaksi. Kisaurallaan Evilä edusti Tampereen Pyrintöä, joka on Työväen Urheiluliiton jäsenseura.

Loikka työväen seuran edustajasta kokoomuksen ehdokkaaksi kertoo nähdäkseni kahdesta seikasta:

Ensinnäkin se kertoo porvariston valta-asemasta huippu-urheilun saralla. Kaikki merkittävät pestit kansallisesti ja kansainvälisesti ovat kokoomuksen hallussa. Täten Evilän loikka voidaan nähdä hyvin luontevana toimenpiteenä. Vaihtoehtoja ei juuri ole.

TUL:n heikentyminen johtuu monesta seikasta, mutta selvää on, että vasemmiston muuttaessa luonnettaan täytyy myös TUL:n uudistua. Ennen muuta tulee pyrkiä eroon puoluepoliittisesta jämähtäneisyydestä. Kuinka moni SDP:n tai vasemmistoliiton jäsen on viime aikoina kommentoinut blogissaan Työväen Urheiluliittoa? Niinpä. Ja minä edustan Feminististä puoluetta. Vasemmalla laidalla on myös muita toimijoita, jotka TUL:n kannattaisi huomioida.

Puoluesidonnaisuuden heikentäminen ei tarkoita luokkatietoisuuden laskua; päinvastoin. Kun poteroihinsa uuvahtaneita puolueita hieman hätistellään, saatamme päästä jälkeen keskittymään työväenaatteen edistämiseen omien etujen varjelemisen sijaan.

Suomen urheilu tarvitsee TUL:a, ja TUL tarvitsee uutta verta. Uutta verta olisi tarjolla kahden vakiintuneen puolueen ulkopuolella. Uskaltaako TUL ottaa tarvittavan askeleen?

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s