HKL:ää ei saa yhtiöittää

HKL:n yhtiöittäminen on tulossa Helsingin kaupunginvaltuuston asialistalle elokuussa. Liikelaitoksen työntekijät vetoavat päättäjiin, jotta yhtiöittämisestä luovuttaisiin. Työntekijöiden mukaan yhtiöittämistä ei tarvita esimerkiksi työn tehostamiseksi tai palvelutason parantamiseksi. Sen sijaan he uskovat, että yhtenä motiivina on työnantajan mahdollisuus työehtosopimuksen vaihtamiseen. Uudet työntekijät voitaisiin palkata nykyistä heikommilla työehdoilla. Näin on toimittu muun muassa VR:n ja Postin toimesta yhtiöittämisen jälkeen.

Yhdyn työntekijöiden näkemykseen siitä, että toimivan julkisen palvelun yhtiöittäminen ei palvele työntekijöiden tai asiakkaiden etua. Siksi yhtiöittämissuunnitelmista on luovuttava.

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s